Textiel

Textiel lijmen en coatings

Textiel producten moeten steeds milieuvriendelijker worden, daarom zijn onze producten ook vrijwel reukloos, duurzaam en vaak onzichtbaar, met daarbij uiteraard een uitstekende hechting.

Matraslijmen

Matraslijmen moeten van hoge kwaliteit zijn om een klassevol, comfortabel eindproduct te garanderen; er zijn immers niet veel belangrijkere dingen dan slapen. Intercol produceert hoogwaardige lijmen voor talrijke toepassingen in de matrassenindustrie, zoals het verlijmen van stoffen en vezels, pocketveren en het verlijmen van schuim. Wij hebben een aantal efficiënte lijmen voor het verlijmen van stoffen en vezels in de matrassenindustrie die door fabrikanten over de hele wereld worden gebruikt.

Semi-PSA

EHM 9556 is onze semi-psa-zelfklevende lijm die kan worden gebruikt bij de constructie van matrassen. Deze hotmelt biedt een goede hechting tussen schuimlagen en heeft een lange open tijd waardoor u tijd heeft om materialen te herpositioneren totdat de lijmverbinding zich vormt. Een aantal van onze matraslijmen heeft eveens het OEKO-TEX ECO PASSPORT certificaat behaald, wat betekent dat onze producten milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid zijn.

Montagelijm

EHM 6306 is de algemene product montagelijm van Intercol die geschikt is voor gebruik bij de productie van matrassen. Deze lijm heeft een lange open tijd maar wordt hard na 24 uur waardoor het ideaal is voor onderdelen die moeten worden gesneden nadat ze zijn gelijmd.

Schuimverlijmen

EHM 9066 is verpakt in ons Block-met-smeltbare-folie-formaat en is geformuleerd voor gebruik in schuimverlijmings- en meubelassemblagetoepassingen, zoals die in de matrasbouwindustrie voorkomen. Deze lijm heeft een optimale viscositeit die geschikt is voor zowel rups als sprayed/swirl applicatiemethoden. Wanneer EHM 9066 koel is, kan het sterke, verbindingen creëren met een soepele, geruisloze hechting in eindproducten. Met een lange open tijd en een hoge initiële aanvangshechting, is deze kwaliteit ideaal voor lijmtoepassingen waar het grootste deel van de assemblage met de hand wordt gedaan en positionering en herpositionering vereist is.

Bovengenoemde lijmen vormen slechts een paar kwaliteiten binnen ons gevarieerde assortiment matraslijmen. Neem contact met ons op om het ideale product voor uw matras toepassing(en) te vinden.